17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRuleta asfaltului porneşte în februarie

Ruleta asfaltului porneşte în februarie

În februarie se organizează licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de întreţinere şi de modernizare a drumurilor din Craiova în următorii patru ani. Prima licitaţie de acest gen a fost anulată în octombrie 2008, în urma contestaţiei unui constructor căruia cerinţele primăriei i s-au părut nerealiste.

 

Licitaţia pentru încheierea acordului-cadru de proiectare, întreţinere şi modernizare a străzilor din Craiova este programată pentru 16 februarie. Primăria vizează încheierea unui contract pentru patru ani, cu un singur agent economic, măsură prin care intenţionează să crească mult timpii de realizare şi calitatea lucrărilor de reabilitare a drumurilor din oraş. „Astfel vom câştiga timpul care acum se pierde cu licitaţiile. În lipsa unui astfel de acord suntem obligaţi să organizăm licitaţii pentru fiecare alee, stradă sau parcare pe care vrem s-o facem la un moment dat“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Conform anunţului de participare, valoarea estimată a contractului este de 118,9 milioane de lei. Ofertanţii trebuie să facă, între altele, dovada că au dus la bun sfârşit în ultimii trei ani cel puţin un contract în valoare minimă de 6,3 milioane de lei – pentru execuţie şi cel puţin un contract în valoare minimă de 190.000 de lei – pentru proiectare. Totodată, cifra de afaceri medie anuală a candidatului nu poate fi mai mică de 65,25 milioane de lei.

 

A doua tragere

 

Aceasta este cea de-a doua încercare a primăriei de a simplifica procedurile pentru demararea investiţiilor în infrastructură şi pentru intervenţiile de reabilitare a străzilor, prima licitaţie, programată pentru 29 octombrie, fiind anulată în urma contestaţiei firmei Colas Drumuri SRL, acţionar al societăţii Ancorad Oltenia SA. Colas ceruse la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) să oblige primăria să micşoreze anumite cerinţe şi să reevalueze altele, solicitare admisă de CNSC. „Serviciile specializate au modificat deja cerinţele, conform recomandărilor CNSC“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu.

Municipalitatea a refuzat însă să precizeze cum au fost ajustate în detaliu pretenţiile de la capitolele capacităţi tehnice şi eligibilitate. În caietul de sarcini al licitaţiei din 29 octombrie, i se cerea ofertantului să facă dovada că este proprietarul unui parc de utilaje impresionant, de care constructorii locali s-au cam speriat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII